Solené, pražené zrno.

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Solené, pražené zrno.

Toto jedlo je veľmi staré, veľmi jednoduché a rýchle. Môžete použiť aj trochu oleja, ja som použil slnečnicový olej, a osoľte to ešte za studena, nech to riadne presiakne. Zrná, semená a horské plody môžete použiť podľa svojej vôle a chuti. Na obrázku som upražil pšenicu, ktorú si kupujem vo veľkosklade po metroch. Pšenica je zvnútra suchá, takže ju môžete skladovať aj celé roky. Pokiaľ si nazbierate nejaké horské plody, napr. orechy, môžete ich okrem sušenia, takisto rovnako opražiť a zomlieť na múku. Jednoduchý, lacný, univerzálny mlynček som už ukázal v článku predtým. Takisto ich môžete nechať vyklíčiť a zjesť, alebo vyklíčené uvariť. Ale pražené a osolené sú naozaj veľmi chutné.










Pražené zrno | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014